PR de les Rieres a SBG

PR

Nova proposta pels amants de la natura i el senderisme, per gaudir del paisatge tot seguint les valls que vessen les seves aigües a la conca del Meder i el Ter.

Rutes amb GPS per SBG

Disfruteu de l'entorn de Sant Bartomeu del Grau en companyia de les noves tecnologies. Podeu descarregar els tracks als següents enllaços:

[ Wikiloc ]

[ Geocatching ]

 

Descobreix Sant Bartomeu del Grau

Església de Sant Jaume de Fonollet

Romànic (S. XI)

Sant Jaume de Fonollet

L’Església de Sant Jaume de Fonollet consta d’una nau, no gaire llarga, coberta amb volta de canó, reforçada per un arc toral i capçada a llevant per un sol absis. Aquest té centrada una finestra de doble esqueixada, amb l’arc de l’exterior rebaixat en el gruix del mur; exteriorment, el mur ha estat decorat amb un fris d’arcuacions cegues, distribuïdes en sèries de quatre, entre cada dues bandes llombardes.

Al mur del costat de migjorn s’obre una altra finestra de doble esqueixada, i un portal amb dovelles en arc de mig punt, sense cap element decoratiu.

Curiosament un portal d’unes proporcions i característiques semblants a aquest, es troba també el mur de ponent, avui tapiat, però perfectament visible.

A la porta del costat de migjorn hi ha un curiós i bell forrellat, molt simple i de forma tradicional, però amb unes decoracions geomètriques, que consisteixen a combinar la línia trencada amb punts.

 

Gestió: 
Parròquia de Sant Bartomeu