PR de les Rieres a SBG

PR

Nova proposta pels amants de la natura i el senderisme, per gaudir del paisatge tot seguint les valls que vessen les seves aigües a la conca del Meder i el Ter.

Rutes amb GPS per SBG

Disfruteu de l'entorn de Sant Bartomeu del Grau en companyia de les noves tecnologies. Podeu descarregar els tracks als següents enllaços:

[ Wikiloc ]

[ Geocatching ]

 

Descobreix Sant Bartomeu del Grau

El clima

A causa de l'altitud i la situació geogràfica, el terme de Sant Bartomeu del Grau, com l'extrem oriental del Lluçanès, té un clima mediterrani de muntanya mitjana, de característiques una mica diferents respecte la zona central i est d'Osona i la resta del Lluçanès.

La mitjana de precipitacions és superior a la de les terres veïnes i el fred s'hi deixa sentir en els mesos centrals de l'hivern. Amb tot, cal fer notar l'absència de boira, en contrast amb la Plana, la qual cosa dóna al municipi una temperatura molt agradable. Aquesta peculiaritat es posa de manifest sobretot quan la inversió tèrmica i la boira provoca glaçades prop de Vic que duren més d'un dia, mentre que a Sant Bartomeu el sol afavoreix temperatures suaus.

Més informació: Servei de meteorologia de Catalunya