PR de les Rieres a SBG

PR

Nova proposta pels amants de la natura i el senderisme, per gaudir del paisatge tot seguint les valls que vessen les seves aigües a la conca del Meder i el Ter.

Rutes amb GPS per SBG

Disfruteu de l'entorn de Sant Bartomeu del Grau en companyia de les noves tecnologies. Podeu descarregar els tracks als següents enllaços:

[ Wikiloc ]

[ Geocatching ]

 

Descobreix Sant Bartomeu del Grau

Geologia

Al límit est del municipi es troben els cingles que separen la subcomarca del Lluçanès de la Plana de Vic. La cinglera està formada per les anomenades Calcàries de Sant Bartomeu. Les roques es van formar durant l'Eocè (fa uns 40 milions d'anys) en una zona marina d'esculls coral·lins. Actualment aquestes roques conserven una riquesa paleontològica de primer ordre.

La pedrera que, des de fa segles, s'han explotat aquestes roques ha proveït de matèria primera a edificis tan emblemàtics com la catedral de Vic o l'església de Santa Maria del Pi, de Barcelona. Aquesta mateixa formació torna a aflorar en unes balmes, les Baumes del Molí de la Codina.

A banda d'això, la resta del territori està constituït per gresos, argiles i alguns conglomerats de la Formació Artés, d'edat oligocena (fa uns 30 milions d'anys).

Geologia